Play the game and
share the fun!

Wat is cornhole?

Cornhole is ook bekend als “corn toss”, “bean bag toss”, “baggo” of “bags”. Het is een buitenspel dat lijkt op hoefijzers gooien, maar veel leuker. In plaats van metalen palen en hoefijzers te gebruiken, wordt het spel gespeeld met een houten spelbord (“cornhole board“) plus met maïs gevulde zakken (“cornhole bags“). Spelers gooien de cornhole bags naar het cornhole board en proberen de cornhole bags in het gat van 15 cm te gooien. Een cornhole bag op het board is 1 punt en een cornhole bag in het gat zijn 3 punten. Wie als eerste 21 punten scoort, wint! Er zijn nog een paar regels maar dat is in het kort de basis van het spel.

Ben jij al enthousiast geworden en kun je niet wachten om cornhole te spelen? Kijk snel naar de mogelijkheden: een single cornhole board, een set cornhole boardscornhole board met je eigen ontwerp of een cornhole cadeaupakket.

Waarom is zo'n eenvoudig spel zo leuk? 

Cornhole is een sociaal spel dat met vrienden en familie wordt gespeeld in achtertuinen, bij festivals, barbecues, feesten en andere sociale gelegenheden. Het spel is draagbaar zodat je het vrijwel overal kunt spelen. De cornhole bags zijn licht zodat het veilig is voor het hele gezin. Het spelen van cornhole is een makkelijk en leuke manier om “het ijs te breken” op welk feest of sociale bijeenkomst dan ook.

De cornhole community heeft een eigen taal gecreëerd om tijdens het spel te communiceren. Het begint als een eenvoudig en tactisch spel, totdat je scoort of verliest. Dat is het moment waarop de spanning begint!

Het spel Cornhole is in basis vergelijkbaar met “hoefijzer gooien” of “darten”. Maar in plaats van met zware ijzeren hoefijzers te gooien of het gooien van scherpe puntachtige darts, gooi je “corn” gevulde “bags” in een “hole”.

Om cornhole te spelen, heb je het volgende nodig: een single cornhole board of een set cornhole boards inclusief 2 sets cornhole bags. Wil je echt indruk maken op je vrienden? Kies dan voor een set cornhole boards met je eigen ontwerp of een cornhole cadeaupakket.

Hierbij de spelregels van het cornhole spel. Regels in je omgeving (vooral toernooi regels) kunnen variëren. Kijk uit, dit spel is mogelijk verslavend!

Basis spel 

 • Het spel wordt gespeeld met 2 of 4 spelers (bij voorkeur 4).
 • De cornhole board(s) worden vanaf 8 meter bespeeld.
 • De tegenspelers gaan op 8 meter van het board staan met de navel naar hetzelfde board.
 • Het spel begint gericht op één board met alle 8 bags.
 • Elk team speelt met een set van 4 bags en elk team heeft zijn/haar eigen kleur.
 • Eén partner van elk team gooit beurtelings totdat alle 8 bags zijn gespeeld (dus om en om).
 • De ronde is dan gespeeld (zie puntentelling).
 • Herhaal het spel van de andere kant dan wel door na de punten geteld te hebben de bags op te halen en terug te keren naar het 8 meter punt.
 • De hoogst scorende ploeg van de vorige worp mag als eerste weer starten met gooien.
 • Indien je met 4 personen speelt, wordt de volgende ronde door de teampartners gespeeld.

 Score

 • Het eerste team dat precies 21 punten behaald, wint!
 • Een team verdient 1 punt voor iedere bag die op het board wordt gegooid. De bags mogen de grond niet raken en mogen ook niet “stuiterend” op het board terecht komen. Het is toegestaan alle bags die de grond hebben geraakt, van het board te halen. Doe dit dan voordat het spel wordt voortgezet. PS: Als je met één board speelt is dat flink heen en weer lopen, als je met 2 boards speelt, kan de teamgenoot, die aan de andere kant staat, de bag verwijderen.
 • Het team verdient 3 punten voor bags die in de hole gegooid worden. De bags moeten volledig is de hole gaan. Voor bags die in de hole “hangen” geld slechts 1 punt. Als je tegenstander je bag in het gat duwt met zijn geworpen bag, dan krijg je de 3 punten.
 • De score is het verschil van de teamtotalen per worp. Bijvoorbeeld: Na één spelronde van 8 bags: Team#1 heeft 1 bag in de hole en 3 bags naast het board gegooid, hun score is dan 3 punten. Team#2 heeft 1 bag op het bord en 3 bags naast het board gegooid, zij hebben in totaal dan 1 punt gescoord. De scores van beide teams worden met elkaar verrekend; de uitslag van de eerste speelronde is dan 3 punten voor Team#1 minus 1 punt voor Team#2 is 2 punten voor Team#1. LET OP! Je mag NIET over de telling van 21 punten gaan, je dient exact op 21 punten te eindigen. Indien je meer dan 21 punten scoort, zak je terug naar 15 punten en dien je opnieuw te gooien om 21 punten te behalen. Een beetje tactisch inzicht en actief rekenen is dus vereist.
Print
SHARE THE FUN!

Bij Gockel staat plezier centraal - wij maken het je makkelijk om je volgende evenement, festival of teambuildingactiviteit een extra leuke touch te geven met onze cornhole boards en bags. We bieden gepersonaliseerde cornhole boards met je eigen ontwerp, perfect voor bedrijfsbranding, teambuilding, festivals of leuke relatiegeschenken. Join us in sharing the fun.


Offerte aanvragen
Contact


Gockel Original Cornhole
Huisvennen 2
5111 GE Baarle Nassau
The Netherlands

+31(0)6 40445164
info@gockel-cornhole.com
KVK: 68599366
BTW: NL860100832B01

Huidig Jaar

© Gockel - Original Cornhole