Wat is Cornhole

Wat is Cornhole?

Cornhole is ook bekend als “corn toss”, “bean bag toss”, “baggo” of “bags”. Het is een buitenspel dat lijkt op hoefijzers gooien, maar veel leuker. In plaats van metalen palen en hoefijzers te gebruiken, wordt het spel gespeeld met een houten spelbord (“cornhole board“) plus met maïs gevulde zakken (“cornhole bags“). Spelers gooien de cornhole bags naar het cornhole board en proberen de cornhole bags in het gat van 15 cm te gooien. Een cornhole bag op het board is 1 punt en een cornhole bag in het gat zijn 3 punten. Wie als eerste 21 punten scoort, wint! Er zijn nog een paar regels maar dat is in het kort de basis van het spel.

Ben jij al enthousiast geworden en kun je niet wachten om cornhole te spelen? Kijk snel naar de mogelijkheden: een single cornhole board, een set cornhole boards, cornhole board met je eigen ontwerp of een cornhole cadeaupakket.

Waarom is zo’n eenvoudig spel zo leuk?
Cornhole is een sociaal spel dat met vrienden en familie wordt gespeeld in achtertuinen, bij festivals, barbecues, feesten en andere sociale gelegenheden. Het spel is draagbaar zodat je het vrijwel overal kunt spelen. De cornhole bags zijn licht zodat het veilig is voor het hele gezin. Het spelen van cornhole is een makkelijk en leuke manier om “het ijs te breken” op welk feest of sociale bijeenkomst dan ook.

De cornhole community heeft een eigen taal gecreëerd om tijdens het spel te communiceren. Het begint als een eenvoudig en tactisch spel, totdat je scoort of verliest. Dat is het moment waarop de spanning begint!